In 2010 is Eline van Veenendaal opgeleid als Professional Co-Active Life Coach door het Coaches Training Institute (CTI) in Londen. CTI is één van de weinige coachopleidingsinstituten die door de International Coach Federation (ICF) zijn geaccrediteerd.

Sinds 2012 is Eline gecertificeerd in Advanced Deep Democracy Facilitation – The Lewis Method, een methode voor besluitvorming (zodat alle invalshoeken en geluiden binnen een groep worden gehoord) en conflictresolutie (zodat spanning in de groep wordt verminderd en transformatie kan plaatsvinden). Deze methode is ontwikkeld door Greg en Myrna Lewis (Zuid-Afrika) toen de Zuid-Afrikaanse apartheid eindigde en democratie daar begon. Met succes wordt deze methode in binnen- en buitenland toegepast door commerciële en niet-commerciële organisaties.

Bovendien is Eline sinds 2012 ook een geaccrediteerd specialist in Team Emotional Intelligence Survey, een tool die teamleiders en managers inzicht geeft in de dynamiek binnen hun team of organisatie. De uitkomsten worden afgezet tegen wetenschappelijke benchmarks uit de groepsemotionele intelligentie, zodat in samenspraak met het team geïdentificeerd kan worden hoe de teamprestaties naar het volgende niveau gebracht kunnen worden. Zover is deze tool vooralsnog beschikbaar in het Engels.

Tot slot, na het VWO is Eline haar carrière gestart in de officiersopleiding van de Koninklijke Marine en heeft die na één jaar voortijdig afgebroken, om een studie in het Internationaal en Europees recht te voltooien (LL.M., Universiteit Utrecht, 2007). Als zij niet bezig is met het beste uit (groepen) mensen halen, dan schrijft zij aan haar eerste fictie boek. Daarnaast maakt ze graag muziek (zingend en met haar gitaar) of kunst (een voorkeur voor verf), en ze houdt van buitenactiviteiten (avontuurlijke trektochten zijn favoriet).

Mijn eigen transformatie
Cum laude mijn bachelor behaald, daarna met een negen afgestudeerd in het internationaal commercieel-financieel recht, toch blijkt de juristerij uiteindelijk niet mijn favoriete taart. Ik ontdek dat ik sterk de behoefte heb om met mensen te werken en de wereld op mijn eigen manier mooier te maken.

De enige vraag die voor mij nog telde was: ‘Wie ben ik, en wat wil ik met mijn leven doen?’

Die vraag leidde mij het figuurlijke donkere bos in, waar ik mij heb ontdaan van alles wat niet bij mij paste. Zoals aangetrokken overtuigingen ten aanzien van wat je als mens, vrouw, hoogopgeleide – wat dan ook – allemaal hoort te doen en te zijn.

Door moeten te vervangen door willen.

En door te gaan luisteren naar mijn eigen lichaam. Daarmee heb ik mijn eigen weg gevonden. Het is een tijd geweest die heeft geresulteerd in een paar dappere beslissingen en grote veranderingen. Door mijzelf te zijn – en door de keuzes die ik maak – inspireer en moedig ik andere mensen aan ook het heft in eigen hand te nemen.