Ze kan inspirerende verhalen vertellen over hoe ze haar leven heeft getransformeerd (en blijft transformeren, zoals een beeldhouwer zijn sculptuur uithouwt en blijft creëren), nadat ze in haar twintiger jaren concludeerde dat een carrière in de advocatuur haar niet vervulde. En, hoe dat heeft geleid tot een innerlijke reis en persoonlijke transformatie.

In haar stem en stijl deelt ze graag haar verhalen met hen die inspiratie zoeken; zo werkt ze tussen de bedrijven door aan haar fictie en non-fictie manuscripten.

In 2010 is Eline van Veenendaal opgeleid als Professional Co-Active Life Coach door het Coaches Training Institute (CTI) in Londen. CTI is één van de weinige coachopleidingsinstituten die door de International Coach Federation (ICF) zijn geaccrediteerd.

Sinds 2012 is Eline gecertificeerd in Advanced Deep Democracy Facilitation – The Lewis Method, een methode voor besluitvorming (zodat alle invalshoeken en geluiden binnen een groep worden gehoord) en conflictresolutie (zodat spanning in de groep wordt verminderd en transformatie kan plaatsvinden). Deze methode is ontwikkeld door Greg en Myrna Lewis (Zuid-Afrika) toen de Zuid-Afrikaanse apartheid eindigde en democratie daar begon. Met succes wordt deze methode in binnen- en buitenland toegepast door commerciële en niet-commerciële organisaties.

Bovendien is Eline sinds 2012 ook een geaccrediteerd specialist in Team Emotional Intelligence Survey, een tool die teamleiders en managers inzicht geeft in de dynamiek binnen hun team of organisatie. De uitkomsten worden afgezet tegen wetenschappelijke benchmarks uit de groepsemotionele intelligentie, zodat in samenspraak met het team geïdentificeerd kan worden hoe de teamprestaties naar het volgende niveau gebracht kunnen worden. Zover is deze tool vooralsnog beschikbaar in het Engels.

Eline is haar carrière gestart in de officiersopleiding van de Koninklijke Marine (als adelborst Zeedienst, lichting 2000) en heeft dat traject na één jaar voortijdig afgebroken om een studie in het Internationaal en Europees recht te voltooien (specialisatie Transnationale Commerciële Rechtspraktijk/International Business & Financial Transactions, LL.M., Universiteit Utrecht, 2007).

Last but not least, ze heeft expertise met een diversiteit aan generaties (van boomers, tot X, Y, Z en jonger), als coach en internationaal consultant, en altijd enthousiast om bruggen te slaan tussen generaties.